tips-eggekrem
7. desember 2014
Eggekrem
Hjemmelaget eggekrem er nydelig som fyll i boller, skolebrød, hvetestang eller bløtkake. Den ekstra gode typen kjennetegnes av at den inneholder mange eggeplommer og ekte vaniljestang.
Tips:
Dette er en fin grunnoppskrift på eggekrem (om du bruker melk eller fløte eller en blanding av disse avhenger av hvor tykk og mektig du vil ha eggekremen):
5 dl melk/fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maizena
100 g sukker
Ha melk/fløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med små svarte frø på innsiden. Ha dette i melken/fløten og ha deretter også den oppsnittede vaniljestangen i melken/fløten. Gi dette et oppkok. Ta ut vaniljestangen.
Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle med en stålvisp. Hell litt av den varme melken/fløten i eggeblandingen under stadig pisking. Hell så alt tilbake i kjelen mens du rører kraftig og blandingen tykner. Pass nøye på så kremen ikke svir seg.
Ha eggekremen i en bolle og dekk til med plastfolie. Settes i kjøleskapet til eggekremen er kald
Siste kommentarer