Loading...
X

pai-bringebaer

en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til

vekker alltid begeistring

til Deig:

2 1/2 dl hvetemel

1/2 dl sukker

1/2 ts vaniljesukker

100 g smør eller margarin
 

Til Fyll:

krem egg 2

5 dl bringebær

melis


 

Til Gele:

2 dl eplemost

2 plater gelantin
 

Paiform: 24-26 cm i diameter 

Steketemperatur : 225oC

plassering i ovnen:  

Tid forsteking :

Tid hovedsteking : 

Tid hvile :

trenger følgene utsyr i tillegg:

Aluminiumsfolie

  • lag eggekren som vist på link
  • bruk kremen i stedet for gele som vist under
  • fyll værene og dekk med bringebær
  • sikt litt melis over til slutt
     
  • bland sammen mel sukker vaniljesukker
  • smuldre inn smøret eller margarin
  • tilsett sammenvispet egg og elt deigen raskt sammen
  • paideig bør bearbeides minst mulig for ikke bli  seig
  • blir deigen seig vil den krympe under steikingen
  • pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time
     
  • smør paideigen trykk deigen ut i formen
  • pass på at bunn og sider får et jevnt lag med deig
  • prikk paien i bunn med en gaffel
  • stek paiskallet midt ovnen 15-20 minutter av steketiden
  • fargen skal være lyse gulbrun
  • kantene kan dekkes med aluminiumsfolie de første 10 minuttene av steketiden
  • de har ellers lett for å bli mer stekt enn bunnen
  • la paiskallet bli kaldt i formen
     
  • dryss sukker over bærene og la dem stå og trekke i 15-20 minutter
  • fyll bærene i paiskallet
  • utfør hvordan gelantin og visp den i eplemosten
  • øs geleen over bjørnebærene når den begyner å bli tyktflytende
  • geleen gir bærene et blankt og fint preg server paien lunken med krem eller vaniljesaus til 

Tips:

  • variasjonsmulighetene er mange når det gjelder pai
  • vi har mange ville bærslag som egner seg til pai
  • deigen til paideig kan varieres
  • noen ganger har vi lokk eller gitter over paien andre ganger ikke
  • den enkleste form for pai er bær i bunnen av en form med smuldredeig over
  • godt blir det på alle måter
  • For å få paien til og trekke seg riktig så lager en hull i bunnen med en gaffel endel steder og så forsteker paien medet bakepapir som holder Linser eller andre ønskede ellementer på plass som holder vekten riktig under stekingen
  • for å riktig utseende på toppen skjær først av kanten rundt når forstekingen er ferdig
  • for å få riktig steking sett paien inn i ovnen på ferdig oppvarmet plate

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.