Loading...
X

pai-blabaer

en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til

vekker alltid begeistring

til Deig:

3 3/4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 st salt

1 1/4 dl sukker

1 egg

1/4 dl melk

1 1/4 dl smeltet smør
 

Til Fyll:

ca 3/4 kg blåbær

1-2 ss sukker
 

 

Paiform: 24-26 cm i diameter 

Steketemperatur : 200oC

plassering i ovnen:  

Tid forsteking :

Tid hovedsteking : 

Tid hvile :

trenger følgene utsyr i tillegg:

  • bland sammen mel bakepulver salt sukker
  • bland halvvispet egg  melk og smeltet smør og rør dette inn i melblandingen
  • paideig bør bearbeides minst mulig for ikke bli  seig
  • blir deigen seig vil den krympe under steikingen

  •  
  • rør blåbær og sukker sammen og legg dette i bunnen av en smurt litt stor ildfast form
  • fordel deigen over bærene og stek paien ved 200oC i ca 30 minutter
  • fargen skal være lyse gulbrun

 

  •  server paien lunken med krem is eller vaniljesaus til 

Tips:

  • variasjonsmulighetene er mange når det gjelder pai
  • vi har mange ville bærslag som egner seg til pai
  • deigen til paideig kan varieres
  • noen ganger har vi lokk eller gitter over paien andre ganger ikke
  • den enkleste form for pai er bær i bunnen av en form med smuldredeig over
  • godt blir det på alle måter
  • For å få paien til og trekke seg riktig så lager en hull i bunnen med en gaffel endel steder og så forsteker paien medet bakepapir som holder Linser eller andre ønskede ellementer på plass som holder vekten riktig under stekingen
  • for å riktig utseende på toppen skjær først av kanten rundt når forstekingen er ferdig
  • for å få riktig steking sett paien inn i ovnen på ferdig oppvarmet plate

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.