pai-bringebaer
7. desember 2014
en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til
vekker alltid begeistring
til Deig:
2 1/2 dl hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
	100 g smør eller margarin
	 
Til Fyll:
5 dl bringebær
melis
	
	 
Til Gele:
2 dl eplemost
	2 plater gelantin
	 
Paiform: 24-26 cm i diameter
Steketemperatur : 225oC
plassering i ovnen:
Tid forsteking :
Tid hovedsteking :
Tid hvile :
trenger følgene utsyr i tillegg:
Aluminiumsfolie
- lag eggekren som vist på link
 - bruk kremen i stedet for gele som vist under
 - fyll værene og dekk med bringebær
 - 
		sikt litt melis over til slutt
 - bland sammen mel sukker vaniljesukker
 - smuldre inn smøret eller margarin
 - tilsett sammenvispet egg og elt deigen raskt sammen
 - paideig bør bearbeides minst mulig for ikke bli seig
 - blir deigen seig vil den krympe under steikingen
 - 
		pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time
 - smør paideigen trykk deigen ut i formen
 - pass på at bunn og sider får et jevnt lag med deig
 - prikk paien i bunn med en gaffel
 - stek paiskallet midt ovnen 15-20 minutter av steketiden
 - fargen skal være lyse gulbrun
 - kantene kan dekkes med aluminiumsfolie de første 10 minuttene av steketiden
 - de har ellers lett for å bli mer stekt enn bunnen
 - 
		la paiskallet bli kaldt i formen
 - dryss sukker over bærene og la dem stå og trekke i 15-20 minutter
 - fyll bærene i paiskallet
 - utfør hvordan gelantin og visp den i eplemosten
 - øs geleen over bjørnebærene når den begyner å bli tyktflytende
 - geleen gir bærene et blankt og fint preg server paien lunken med krem eller vaniljesaus til
 
Tips:
- variasjonsmulighetene er mange når det gjelder pai
 - vi har mange ville bærslag som egner seg til pai
 - deigen til paideig kan varieres
 - noen ganger har vi lokk eller gitter over paien andre ganger ikke
 - den enkleste form for pai er bær i bunnen av en form med smuldredeig over
 - godt blir det på alle måter
 - For å få paien til og trekke seg riktig så lager en hull i bunnen med en gaffel endel steder og så forsteker paien medet bakepapir som holder Linser eller andre ønskede ellementer på plass som holder vekten riktig under stekingen
 - for å riktig utseende på toppen skjær først av kanten rundt når forstekingen er ferdig
 - for å få riktig steking sett paien inn i ovnen på ferdig oppvarmet plate
 
			
Siste kommentarer