pai-blabaer
7. desember 2014
en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til
vekker alltid begeistring
til Deig:
3 3/4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 st salt
1 1/4 dl sukker
1 egg
1/4 dl melk
1 1/4 dl smeltet smør
Til Fyll:
ca 3/4 kg blåbær
1-2 ss sukker
Paiform: 24-26 cm i diameter
Steketemperatur : 200oC
plassering i ovnen:
Tid forsteking :
Tid hovedsteking :
Tid hvile :
trenger følgene utsyr i tillegg:
- bland sammen mel bakepulver salt sukker
- bland halvvispet egg melk og smeltet smør og rør dette inn i melblandingen
- paideig bør bearbeides minst mulig for ikke bli seig
- blir deigen seig vil den krympe under steikingen
-
- rør blåbær og sukker sammen og legg dette i bunnen av en smurt litt stor ildfast form
- fordel deigen over bærene og stek paien ved 200oC i ca 30 minutter
- fargen skal være lyse gulbrun
- server paien lunken med krem is eller vaniljesaus til
Tips:
- variasjonsmulighetene er mange når det gjelder pai
- vi har mange ville bærslag som egner seg til pai
- deigen til paideig kan varieres
- noen ganger har vi lokk eller gitter over paien andre ganger ikke
- den enkleste form for pai er bær i bunnen av en form med smuldredeig over
- godt blir det på alle måter
- For å få paien til og trekke seg riktig så lager en hull i bunnen med en gaffel endel steder og så forsteker paien medet bakepapir som holder Linser eller andre ønskede ellementer på plass som holder vekten riktig under stekingen
- for å riktig utseende på toppen skjær først av kanten rundt når forstekingen er ferdig
- for å få riktig steking sett paien inn i ovnen på ferdig oppvarmet plate
Siste kommentarer