Loading...
X

sorbet-hurtig-bringebaer

sorbet-hurtig-bringebaer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter ----------------------------------------------------------------------------------------------- vi kan lage sorbet i en fei hvis vi bruker dypfryste bær uten å tine dem først
sorbet-hurtig-bringebaer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter ----------------------------------------------------------------------------------------------- vi kan lage sorbet i en fei hvis vi bruker dypfryste bær uten å tine dem først
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
  1. kjør bærene i en hurtigmikser til de er finfordelte
  2. tilsett creme fraiche og melis
  3. visp til konsistensen blir kremartig
  4. fordel sorbeten i posjonsskåler og
  5. server straks
Recipe Notes

grunnoppskrift

1/2 liter ferske eller frossene bær

3 dl vann

ca 1 dl sukker

1-2 ss sitronsaft

2 eggehviter

De ferske bærene kan byttes ut med 2 1/2 dl syltetøy og 2 1/2 dl vann eller 5 dl ganske sterk saft
spar noen av bærene til pynt mos resten og gni eventuelt bærmosen gjennom en sikt, det kan henne du bør tilsette vann eller melis som hjelper å få gjennom massen og ikke skinnet
tilsett vann sukker og sitronsaft
hell massen i en bolle og frys den et par timer til den er halvstiv
visp den opp av og til
bruker vi saft så blandes saft vann og sitronsaft i en bolle og fryses på samme måte
visp den halvstive massen til skum
stivpisk eggehvitene og rør dem inn i bærmassen
frys på nytt til sorbeten er klar det tar ca 2 timer
rør sorbeten til en snøaktig masse før servering
fordel den i posjonsskåler og pynt med bær
den tiner raskt og må derfor spises umiddelbart
saft av ville bær egener seg utmerket til sorbet

alternativ som er enklere

1 boks hermetiske frukt, fryst ned
saften av 1 lime

Skjær de frosne frukten i mindre biter og
kjør med lime i en kjøkkenmaskin
til du har en jevn og luftig sorbet.
Server med en gang, eller sett tilbake i fryseren.

Hermetiske frukt er ofte altfor søte og smaker litt lite spennende.

Med en dypfryser,

en kjøkkenmaskin og

en skvett med lime,

kan du forvandle frukten til en deilig sorbet.

Bedre sorbet

Del denne oppskriften
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.