pudding-alexsandra
23. november 2014
Ingredienser
- 1 dl sukker
- 2 stk eggeplommer
- 1 dl saft
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl kremfløte
- 6 plater gelantin
- 1/2 dl rom eller bærsaft
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- • legg gelantin 10 minutter i blødt i kaldt vann
- • visp eggeplommer sukker og vaniljesukker til det er luftig
- • pisk kremfløten
- • kryst vannet av gelantinen og løs den opp i 1/4 av det kokende vannet
- • avkjøl den noe
- • bland rom i eggedosisen og tilsett gelantin i tynn stråle under god omrøring
- • rør inn kremen og hell puddingen når den er stiv
- • server puddingen med en god bærsaus eller
- • med rød saus av bringebær- eller tyttebærsaft
Recipe Notes
Et alternativ
• har vi sirop i hiset av bringebær eller tyttebær
• så kan romen med fordel byttes ut med ca 1 1/2 dl "sirop"
• ta bare halve mengden med sukker
• slå litt sirop over ved servering
• dette er en selskapspudding fra Schønberg Erkens tid
bedre suppe
Del denne oppskriften
Siste kommentarer