Lammerull med sursøt løk- og gressløksaus
6. desember 2014
Ingredienser
- 1 stk lammeside med rygg uten ben
- 1 1/2 ss sennep
- 1/2 stk løk
- 1/2 bunt gressløk
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 50 g smør eller margarin til bruning
- saus
- 4 dl vann eller kraft lammekraft
- 1/2 stk løk
- 1/2 bunt gressløk
- 1 ts sennep
- 3 ts potetjevner eller
- 2 ts potetmel
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 kopp grønnsakskraft liten fra rotstappe
- 2 ts sukker
Porsjoner: posjoner
Enheter:
Instructions
- Tilberedning
- Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett.
- Brett ut lammesiden med kjøttet opp.
- Smør sennepen utover.
- Bland sammen salt, pepper, gressløk
- og finhakket løk og fordel over kjøttet.
- Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
- Brun rullen i en jerngryte.
- Dekk med kraft/vann.
- Sett inn et steketermometer.
- Kok opp og
- la trekke ca. 2,5 time til det er mørt.
- Legg bena i en gryte og dekk med vann.
- Kok opp og skum godt.
- La trekke ca. 1 time.
- Sil kraften.
- Kok opp 4 dl til sausen.
- Jevn sausen med potetmel utrørt i litt kaldt vann eller strø potetjevner i den kokende væsken mens du rører.
- Tilsett finhakket løk, gressløk og sennep.
- Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
- Server med kokt gulrot og knutekål i 50 minutter. ta av vannet moses og tilsettes smør og melk til rotstappe.
Recipe Notes
Porsjoner 4
Del denne oppskriften
Siste kommentarer