grillet kalkunbryst
17. januar 2015
også kalt middelhavsragu ….
Ingredienser
Kalkunen
- 4 stk kalkunbryst a ca 150 g
tilbehør
- 1 stk paprika rød
- 2 stk paprika gule
- 2 stk Tomater store modene, skoldet og steinfrie
- 12 stk Oliven Sorte, steinfrie
- 1 ss Estragon
- 4 skiver spekeskinke
- 2 dl olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin eller kyllingkraft
- 2 ss tomatpurre
- 1 ss timian
- 1 ts seltin etter smak
- 1/4 ts pepper nykværnet
Porsjoner: persjoner
Enheter:
Instructions
- kalkunbrystene skjæres som oksefillet ca 3 cm høye
Paprika
- Paprika rød hermetisert, skinn og beinfri,
- Paprika gul skåldes, deles på langs ta ut stein, legges på steikebrett med insiden ned, stekes ved 180 grader C i ca 10 minutter, avkjøles, ta så av skinnet
- Oliven kuttes i båter
- sjalottløk skrelles og finkuttes
- Estragon finhakkes hvis frisk
- Spekeskinke finskåreshttp://oddlie.no/wp-admin/post-new.php?post_type=recipe#
- hvitløken skrelles og finhakkes
- Hvis timian er frisk finhakkes den
ragu delen
- Varm olivenoljen i en panne eller kjele, stek sjalottløken til den blir glassaktig
- tilsett hvitløk, tomatpurre og hvitvin (kyllingkraft) , kok opp
- Paprika og tomater kuttes i terninger a 1 cm og blandes sammen med oliven og estragon , kok opp og hold varm
biffene
- Legg spekeskinkeskivene på kjøkkenbenken, strø på timian og kle kalkunbrystet (biffene)
- Fest en tannpirker i skjøtene, en gruillpanne gir kjøttet et fint stekemønster, men vanlig panne kan også brukes
steking
- Kjøttet saltes, peppres og pensles med nøytral olje stekes raskt på hver side'ved sterk kan de steikes under glasslokk, dette for å hindre mye stekeos på kjøkkenet
Recipe Notes
Servert med gjester 17.01.2015
Del denne oppskriften
Siste kommentarer