chutney-blabaer
23. november 2014
Instructions
- • alt blandet og koker til blandingen tykner - minst 1/2 time
- • rør så det ikke svir seg
- • hell på små glass som lukkes straks
- • chutneyen passer til alle slags kjøttretter
Recipe Notes
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
• hovedingrediensene i bæreddik er
• bær eller blomster
• og hvitvinseddik
• forskjellige krydder kan tilsettes
• bruk samme mengde bær som vineddik
• til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
• eplecider kan også brukes
• la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
• sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
• det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
1. kjøtt
2. fisk
3. sjy
4. saus
5. dressinger
får en ekstra god smak
Del denne oppskriften
Siste kommentarer