chutney-blabaer
23. november 2014
        Instructions    
                - • alt blandet og koker til blandingen tykner - minst 1/2 time
 - • rør så det ikke svir seg
 - • hell på små glass som lukkes straks
 - • chutneyen passer til alle slags kjøttretter
 
        Recipe Notes    
                bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
• hovedingrediensene i bæreddik er
• bær eller blomster
• og hvitvinseddik
• forskjellige krydder kan tilsettes
• bruk samme mengde bær som vineddik
• til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
• eplecider kan også brukes
• la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
• sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
• det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
1. kjøtt
2. fisk
3. sjy
4. saus
5. dressinger
får en ekstra god smak
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer