tortillas-home
16. november 2014
	Tortilla 
	250 g potet
	25 g smult
	250 g maismel
	ca. 250 g hvetemel
	1 ½ ts salt
	½ ts gurkemeie
	1 dl vann  
- Tortilla
 - 
		I Mexico trykker de alltid ut tortillaene i en tortillapresse, 
men det er det de færreste av oss som har her i Norge.
Det er dessuten vanskelig å få tak i det maismelet
som de bruker i sine maistortillaer.
Maismelet du får kjøpt her,
har som oftest ikke de samme bindingsegenskapene
som det mexikanske.
Derfor blander jeg mais- og hvetemel.
Jeg bruker dessuten litt kokt potet,
for at deigen skal bli lettere å kjevle ut. - 
		Skrell potetene, del dem i mindre biter
og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av vannet og mos dem med en potetmoser. - 
		Smelt smulten og bland den sammen med potetmosen,
maismelet, mesteparten av hvetemelet,
samt salt, gurkemeie og vann. - Kna det godt sammen.
 - Tilsett eventuelt mer hvetemel for at deigen
 - skal bli fast og fin.
 - Får du ikke tak i maismel,
 - kan du også lage lefsene av bare hvetemel.
 - 
		Dryss et godt lag med hvetemel på benken,
ta av en deigklump på størrelse med
en golfball og kjevle den ut så tynt du greier.
Løft på lefsen innimellom for å forsikre
deg om at den ikke sitter fast.
Ha eventuelt på mer mel.
Børst av mesteparten
av melet før du steker lefsen. - 
		Har du en takke,
bruker du den,
men det går helt fint
å steke tortillalefsene
i en tørr teflonpanne.
Bruk medium varme.
Stek den på den ene siden
til den blir brunflekkete,
ca. 1 minutt.
Snu lefsen og stek
den 20–30 sekunder
på den andre siden.
Legg den over på
et fat og legg et klede over. - 
		Lefsene holder seg myke i 1–2 dager.
De kan også fryses ned 
bildet kommer av pannen nå kjøpt inn
			
Siste kommentarer