Loading...
X

tomatketsup

1 kg plommetomater

100 g tomatpurre

2 stengler stangselleri ca 100 g 1

chilli hvis den er mild
eller 1/2 hvis den er sterk

50 g fersk ingefær

3 feed hvitløk

2 gule løk

0,5 dl olje

200 brunt sukker

1 dl hvitvinsedikk
eller rødvinsedikk 

1/2 ts malt koriander

1 klype malt kannel

1 ss havsalt

1 ts grovmalt sort pepper

  • kertsuppen kan lages
    grov fin sterk søt
    kryddret eller nøytral
    alt etter din egen smak
  • start med å skolde tomatene
    skoldingen gjøres ved
    å lage et lite snitt i skinnet
    på tomatene for så å dyppe
    dem i 15-20 sekunder
    i kokende vann
    før de skylles i iskaldt vann
  • hakk dem deretter opp grovt
  • skrell og skiv opp
    løk hvitkøk stangselleri
    og ingefær fres dette i oljen
    i ca 2-3 minutter
  • ha i sukker salt koriander
    kanel og eddik
  • kok dette sammen
    i 2 minutter
  • før tomatpurren og tomatene
  • puttes oppi kjelen
  • kok på moderat /lav varme
  • i ca 30 minutter  
    ca 40% av væsken skal
    fordampes vekk
  • miks massen i en blender
    eller med en stavmikser
  • og gi den et oppkok til
  • hell deretter kertsuppen
  • over på  små glass med tette lokk
  • og sett glassene kaldt

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.