Loading...
X

pommmes-frites-home-made

1 kg matpoteter

1 liter solsikkeolje

passelig med salt

  • skrell potetene
  • del dem i like tykke staver
  • skyll stavene i kaldt vann
  • i 2 minutter
  • tørk av vannet slik
  • at stavene er tørre
  • før de kokes i oljen
  • KOKE MØRT
    kok stavene møre i ca 10 minutter
  • ikke røre i oljen da knekker
    stavene løft dem ut og avkjøl
  • GI FARGE
    skru opp temperaturen i oljen til e 180oC grader
    slipp potetene oppi frityren
    og la dem få en gylden og sprø skorpe
  • løft dem ut og legg dem i en bolle med tørkepapir oppi
    da vil overflødig fett  trekke inn i papiret
    og pommes fritsen vil holde seg sprø lengere
  • dryss over salt.

Pommes frites kan lages lubben og chunky
eller tynn og sprø

den hjemmelagde pommes frites
skal være sprø og luftig
ikke hard og svidd

da kan en følge disse reglene

  1. Bruk en stor potet med bra balanse
    mellom  tørrstoff og stivelse
    samba innovator arielle
    ikke mandelpotet asterix melene poteter
    eller importertrte bakepoteter
  2. ha nogenlunde samme tykkelse på alle stavene
  3. kok potetene på lav varme 110oC gradere i olje
    til de blir møre før de friteres
    på så høy varme at
    de får fargen og den sprø skorpen
  4. bruk en olje som tåler høy varme
    solsikke peanøt soya eller ren raps
  5. Husk brannteppe
  6. det finnes små hjemmefrityren som fungerer utmerket
    husk å sjekke reingjøring før du velger
  7. eller du kan bruke en valig kjele
    å fritere i gjerne en av jern
  8. uansett sett kjelen/frityren
    under kjøkkenviften da slipper du
    og legge deg i "gatekjøkkenmiljø" senere på kvelden    

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.