tomatketsup
16. november 2014
1 kg plommetomater
100 g tomatpurre
2 stengler stangselleri ca 100 g 1
	chilli hvis den er mild
	eller 1/2 hvis den er sterk 
50 g fersk ingefær
3 feed hvitløk
2 gule løk
0,5 dl olje
200 brunt sukker
	1 dl hvitvinsedikk
	eller rødvinsedikk  
1/2 ts malt koriander
1 klype malt kannel
1 ss havsalt
1 ts grovmalt sort pepper
- 
		kertsuppen kan lages 
grov fin sterk søt
kryddret eller nøytral
alt etter din egen smak - 
		start med å skolde tomatene
skoldingen gjøres ved
å lage et lite snitt i skinnet
på tomatene for så å dyppe
dem i 15-20 sekunder
i kokende vann
før de skylles i iskaldt vann - hakk dem deretter opp grovt
 - 
		skrell og skiv opp
løk hvitkøk stangselleri
og ingefær fres dette i oljen
i ca 2-3 minutter - 
		ha i sukker salt koriander
kanel og eddik - 
		kok dette sammen
i 2 minutter - før tomatpurren og tomatene
 - puttes oppi kjelen
 - kok på moderat /lav varme
 - 
		i ca 30 minutter  
ca 40% av væsken skal
fordampes vekk - 
		miks massen i en blender
eller med en stavmikser - og gi den et oppkok til
 - hell deretter kertsuppen
 - over på små glass med tette lokk
 - og sett glassene kaldt
 
			
Siste kommentarer