Loading...
X

enkel-hermetisering-av-baer

 denne måten passer godt for bløte bær som:

  • molter
  • bringebær
  • bjørnebær

legg bær og sukker lagvis på glass

glassene fylles helt

bruk sukker etter smak eller 200-300 pr kg bær

legg på gummiring og lokk skru metallringen helt til

og ca 1 cm tilbake

slik at luften slipper ut under hermetiseringen

sett glassene i kaldt vann på en rist vannet skal nesten dekke glassene legg lokk over kasserollen og varm langsomt opp til 80oC

hold denne temperaturen i 10 – 15 minutter

ta glassene opp skru metallringene helt til, vær forsiktig glassene er varme metallringene også

og sett glassene til avkjøling

har vi ikke termometer kan vi la glassene koke i 5 minutter og så ta dem opp

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.