havabbor
16. november 2014
125 g usaltet smør
+ ekstra til steking
revet skall av en sitron
1 ss frisk timian hakket
8 havabbor
eller 4 hele fisker
renset
du kan også
bruke andre typer
hvitfisk med fast kjøtt
presset saft av 1/2 sitron
1 hvitløksfedd
oliven
eller jordnøttolje
-
ha smør revet sitronskall timian
og litt salt og svart pepper
i en bolle -
og mos til alle smaksstoffene
er godt blandet med smøret - sett til side så smakene kan modne
- smelt i mellomtia en smørklatt sammen
- med oljen over middels varme
-
og stek fiskefillene til de er lyst nøttebrune
-
anrett fisken på posjonstallerkener
og legg en raus klatt kryddersmør
på hvert fiskestykke
- server med stekte småpoteter og salat til
Etter vår mening finnes det ikke bedre mat
en fersk fisk som syder av sjøsmak
denne oppskriften er sikkelig lettvint
og rask
hvis du bruker hel fisk
så gni litt smør i bukhulen
før du steker den
Siste kommentarer