mokkasaus
16. november 2014
1 1/2 varm sterk kaffe
4 ts sukker
1/2 ts vaniljesukker
2 eggeplommer
1 dl fløte
2 ss mørk rom
1 ts arrowrot (valgfritt)
1 ss melk (valgfritt)
- bland sukker og vaniljesukker
 - i den varme kaffen
 - slik at det løser seg opp
 - la blandingen bli avkjølt
 - visp eggeplummene i en bolle
 - tilsett kaffeblandingen
 - la det koke forsiktig
 - over vannbad
 - visp hele tiden
 - rør inn fløten
 - la det koke i 1 til 2 minutter
 - fremdeles over vannbad
 - vil du haen tykkere saus
 - jevner du den med arrowroot
 - utrørt i melk
 - bland i rom og
 - server med det samme
 - smaker godt med vaniljeis eller parfait
 - 4 posjoner
 - dessert
 
			
Siste kommentarer