lavendelsaus
16. november 2014
	55 g friske lavendellblomster
	eller 30 g tørkede
	ikke parfymerte
	4 1/4 dl hvit dessertvin
	chateau septy eller lignende
100 g sukker
saften av 1 appelsin
1 ts vaniljesukker
- 
		Legg lavendellblomstene i en gryte 
av glass eller emalje (ikke metal) - tilsett vinen
 - varm det forsiktig opp
 - til vinen er håndvarm
 - ta den av platen
 - la den stå og trekke i ca 10 minutter
 - sil fra blomstene og
 - hell vinen tilbake i gryten
 - rør inn sukkeret og
 - pass på at det løser seg ordentlig opp
 - la vinen småkoke i nonen minutter
 - tilsett tilsett appelsinsaft og vaniljesukker
 - den aromatiske sausen passer til for
 - eksempel frisk frukt med vaniljeis
 
4 posjoner
dessert
			
Siste kommentarer