saus-av-einerbaer-og-baereddik
16. november 2014
en håndfull einerbær
noen laurbærblad
knust pepper
eventuelt salt og sukker
2 ss bæreddik
1/2 l buljong
hvit saus av smør mel og fløte
- kok alle ingrediensene i buljongen under lokk i 15-20 minutter
 - sil fra og visp inn den hvite sausen
 - kok raskt opp
 
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
 - bær eller blomster
 - og hvitvinseddik
 - forskjellige krydder kan tilsettes
 - bruk samme mengde bær som vineddik
 - til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
 - eplecider kan også brukes
 - la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
 - sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
 - det går ann å beholde bærene på flasken
 
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
 - fisk
 - sjy
 - saus
 - dressinger
 
får en ekstra god smak
			
Siste kommentarer