Loading...
X

rosensmor

250 g usaltet el saltet smør

5 håndfuller duftende VIKTIG!  rosenblad

  • legg et tykt lag rosenblader i en krukka
  • fordel smøret oppå rosenbladene i krukka
  • og dekk smøret med resten av rosenbladene
  • sett på lokk og plasser krukka et kjørlig sted natten over
  • fjern så rosenbladene på toppen
  • ta opp smøret og fjern rosebladene som eventuelt sitter fast under
  • rør smøret sammen for å fordele smakstoffene
  • rosensmøret brukes til kjeks eller grovt brød
  • pynt gjerne med ferske rosenblader der det hvite i spissen er kneået av som smaker bittert
  • kremfløte kan få en smak av roser på samme måte  

 

bæreddik er enkelt å lage

og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker

kan vi sette en ekstra spiss på maten

  • hovedingrediensene i bæreddik er
  • bær eller blomster
  • og hvitvinseddik
  • forskjellige krydder kan tilsettes
  • bruk samme mengde bær som vineddik
  • til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
  • eplecider kan også brukes
  • la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
  • sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
  • det går ann å beholde bærene på flasken 

kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik

råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og

  1. kjøtt
  2. fisk
  3. sjy
  4. saus
  5. dressinger

får en ekstra god smak

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.