Loading...
X

villmarkskrydder

mange bærslag gir en fin aroma til maten og kan godt brukes som krydder

også de flotte bærfargene setter en spiss på mange retter man kan enten bruke friske eller frossene bær eller tørkede og knuste bær

bare fantasien setter grenser for bruken

bærkrydder kan brukes i :

  • karbonadedeig av reinsdyr
  • karbonadedeig av elg
  • stek
  • koteletter

einerbær blåbær tyttebær  og andre bærslag kan brukes

marinert kjøtt av rein eller elg er en utsøkt forrett her kan du eksprementere med bruk av bær sammen med andre av skogens urter

kryddersmør kan lages med innslag av bær både for smaken og fargens skyld

 

bæreddik er enkelt å lage

og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker

kan vi sette en ekstra spiss på maten

  • hovedingrediensene i bæreddik er
  • bær eller blomster
  • og hvitvinseddik
  • forskjellige krydder kan tilsettes
  • bruk samme mengde bær som vineddik
  • til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
  • eplecider kan også brukes
  • la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
  • sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
  • det går ann å beholde bærene på flasken 

kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik

råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og

  1. kjøtt
  2. fisk
  3. sjy
  4. saus
  5. dressinger

får en ekstra god smak

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.