Loading...
X

reker-pa-sukkerrorspidd

500 g rå reker skrelt og renset

50 g svinefett kan sløyfes

100 g tørkede reker

50 g sjalottløk skrelt og finhakket

1 ss nuoc mam

chilier finhakket etter smak

1/2 ts nymalt sort pepper

10 sukkerrørspidd

svarete og hvite sesamfrø

jordnøttolje til fritering

fiskesaus

  • hvis du bruker svinefett så ha det
    i en matmølle sammen med rekene
  • og kjør det hele til mos
    ha i de rehydrerte tørkede rekene
    sjalottløk fiskesaus chili og sort pepper

  • og kjør igjen denne blandingen
    skal minne om tapetklister i tecnocolor
    dette er bra det er slik det skal være
  •  
  • nå kommer den kunsteiske biten
    skjær sukkerrørene i spidd som
    minner om kjerlighet på pinne 
    i ene enden men er større
    og mer firkantet i andre enden
  • så rekemassen ikke sklir av
  •  
  • fukt endene og form en kule av
  • rekemasse rundt den brede
  • enden av spidet
  • og glatt den til slik at den ligner
  • en en eggeformet kjerlighet på pinne
  •  
  • rull den i sesamfrø
  • men ikke gjør det perfekt
  • det er bedre om det er
    litt  barflekker hist og her
    mellom sesamfrøene
  •  
  • varm opp oljen
    og frityrstek spiddene 
  • i 5 minutter
    eller til rekekjøttet blir rosa
  •  
  • hvis mulig avsluttt
  • ved å grille dem over kull
  • for å gi en sprø finish
  • og deilig røykesmak
  •  
  • serveres på en seng
  • av sprø salat og
  • med nuoc cham-dippsaus til 

10 stykk

dette er en klassiker med vidundelig

blanding av konsistenser

med de sprø sesamfrøene

og det herlige rekekjøttet

og sødmen fra sukkerrørene

gjennomtrenger hele retten

bit litt i sukkerrøret til slutt

det er verdt det


svinefettet kan sløyfes

men gjør retten

veldig saftig og deilig

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.