Loading...
X

krystallvarruller

500 g rå reker
skrelt og renset

2 dl sake

6 dl vann

1 ts honning
utrørt i kokende vann

12 rispapir

1 neve bønnespirer

1 gulrot
skrelt og skåret
i juliennestrimler
fyrstikktynne

1/2 agurk
skåret i
juliennestrimler

2 store middels sterke chilier
utkjernet og
skåret i
juliennestrimler

1 bunt gressløk
fortrinsvis den
vitnamesiske varianten
med blomster

1 bundt koriander

  • hell vann og sake i en kjele
    og varm det opp til det så vidt syder
    ha i rekene og la dem trekke
    i ca 3 minutter
    ikke la dem ligge for lenge
    – vi vil ha dem faste glade sakereker
    ikke dømannstær

     

     

     

    ta hvert rispapir
    og klipp vekk to av sidene
    slik at du får en 10 cm bred
    rektangilær strimmel
    istedet for en runding
     

  • så var det sammensettingen
    ta en ren klut dypp den
    i bollen med honning og vann
    og fukt rispapiret forsiktig

     
  • legg noen bønnespirer i den ene enden
    deretter gulrot og agurkstrimler
    og rull over

     

     

     

    ha deretter i et par av sakerekene
    og rull over igjen
    grunnen til at vi gjør det
    slik er for å gi de ulike smakene
    og konsistensene sin egen lille lomme

     

    legg inn chilistrimmel
    og rull over

     

    og til slutt i litt gressløk
    og koriander
    og rull helt sammen

     

    la stilkene
    eller blomstene stikke ut
    for å få den
    ekslusive vitmanesiske stilen

12 stykk

Vitnametiske vårruller er de beste i verden
og de representerer alt det vitnamesisk mat
dreier seg om

alle de ulike nivåene av smak og konsistens
finnes i denne rå versjonen
som ser fantastisk ut
når du dypper dem i nuac cham-saus
er det som å sette fyr på smaksløkene
du biter gjennom det faste rispapiromslaget
og inn i sprø salat

deretter søte aromatiske reker wow
så slår den hete chilien inn akurat når
du tror det hele er over kjenner
du den kjølige korianderen
og den milde gressløken

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.