reker-pa-sukkerrorspidd
16. november 2014
500 g rå reker skrelt og renset
50 g svinefett kan sløyfes
100 g tørkede reker
50 g sjalottløk skrelt og finhakket
1 ss nuoc mam
chilier finhakket etter smak
1/2 ts nymalt sort pepper
10 sukkerrørspidd
svarete og hvite sesamfrø
jordnøttolje til fritering
fiskesaus
- 
		hvis du bruker svinefett så ha det
i en matmølle sammen med rekene - 
		og kjør det hele til mos
ha i de rehydrerte tørkede rekene
sjalottløk fiskesaus chili og sort pepper - 
		
og kjør igjen denne blandingen
skal minne om tapetklister i tecnocolor
dette er bra det er slik det skal være - 
		nå kommer den kunsteiske biten
skjær sukkerrørene i spidd som
minner om kjerlighet på pinne
i ene enden men er større
og mer firkantet i andre enden - så rekemassen ikke sklir av
 - fukt endene og form en kule av
 - rekemasse rundt den brede
 - enden av spidet
 - og glatt den til slik at den ligner
 - en en eggeformet kjerlighet på pinne
 - rull den i sesamfrø
 - men ikke gjør det perfekt
 - 
		det er bedre om det er
litt barflekker hist og her
mellom sesamfrøene - 
		varm opp oljen
og frityrstek spiddene - 
		i 5 minutter
eller til rekekjøttet blir rosa - hvis mulig avsluttt
 - ved å grille dem over kull
 - for å gi en sprø finish
 - og deilig røykesmak
 - serveres på en seng
 - av sprø salat og
 - med nuoc cham-dippsaus til
 
10 stykk
dette er en klassiker med vidundelig
blanding av konsistenser
med de sprø sesamfrøene
og det herlige rekekjøttet
og sødmen fra sukkerrørene
gjennomtrenger hele retten
bit litt i sukkerrøret til slutt
det er verdt det
	
	svinefettet kan sløyfes 
men gjør retten
veldig saftig og deilig
			
Siste kommentarer