reker-pa-sukkerrorspidd
16. november 2014
500 g rå reker skrelt og renset
50 g svinefett kan sløyfes
100 g tørkede reker
50 g sjalottløk skrelt og finhakket
1 ss nuoc mam
chilier finhakket etter smak
1/2 ts nymalt sort pepper
10 sukkerrørspidd
svarete og hvite sesamfrø
jordnøttolje til fritering
fiskesaus
-
hvis du bruker svinefett så ha det
i en matmølle sammen med rekene -
og kjør det hele til mos
ha i de rehydrerte tørkede rekene
sjalottløk fiskesaus chili og sort pepper -
og kjør igjen denne blandingen
skal minne om tapetklister i tecnocolor
dette er bra det er slik det skal være -
nå kommer den kunsteiske biten
skjær sukkerrørene i spidd som
minner om kjerlighet på pinne
i ene enden men er større
og mer firkantet i andre enden - så rekemassen ikke sklir av
- fukt endene og form en kule av
- rekemasse rundt den brede
- enden av spidet
- og glatt den til slik at den ligner
- en en eggeformet kjerlighet på pinne
- rull den i sesamfrø
- men ikke gjør det perfekt
-
det er bedre om det er
litt barflekker hist og her
mellom sesamfrøene -
varm opp oljen
og frityrstek spiddene -
i 5 minutter
eller til rekekjøttet blir rosa - hvis mulig avsluttt
- ved å grille dem over kull
- for å gi en sprø finish
- og deilig røykesmak
- serveres på en seng
- av sprø salat og
- med nuoc cham-dippsaus til
10 stykk
dette er en klassiker med vidundelig
blanding av konsistenser
med de sprø sesamfrøene
og det herlige rekekjøttet
og sødmen fra sukkerrørene
gjennomtrenger hele retten
bit litt i sukkerrøret til slutt
det er verdt det
svinefettet kan sløyfes
men gjør retten
veldig saftig og deilig
Siste kommentarer