meksikansk-tomatris
16. november 2014
2 ss solsikkeolje
200 g langkornet ris
1/4 mellomstor løk skrelt og finhakket
300 g tomater grovhakket
6 3/4 dl hønsekraft
1 gulrot skrelt og finhakket
200 g friske grønne erter eller frossene
1 ss persille hakket
- varm opp oljen i en gryte
 - rør i risen til den er insatt i olje
 - og la den steke forsiktig i noen minutter
 - kjør i mellomtia løk hvitløk og tomater
 - til en mos i en hurtigmikser
 - hell mosen opp i risen
 - la det steke til væske er kokt inn
 - om lag 3 minutter
 - tilsett kraft gulrot erter og persille
 - og smak til med salt og pepper
 - dekk til og la det småkoke forsiktig
 - i ca 10 minutter til all kraften
 - er kokt inn
 - bruker du forssene erter
 - så hell dem i ca 3 minutter
 - før risen er ferdig kokt
 - smak ev til med mer salt og pepper
 
	Dette er en vakker lyserød rett med
	fantastiske fargeklatter av erter og persille 
	vi server den den til mole pueblano
	men liker den også sammen med ting som flyndre
6 posjoner
			
Siste kommentarer