meksikansk-sjokoladepudding
16. november 2014
80 g rosiner mezcal eller tiquila
200 g loff delp i terninger
500 g sjokolade (70% kakao) hakket
2 ss ekspressokaffe
3 store egg
1 kopp creme fraiche
1 1/4 dl sur fløte
50 g sukker
12 ts malt kanel
de deilige frøene fra en vaniljestang
smør til smøring til formene
saus:
2 1/4 mandarinjuice
2 ss sukker
2 mongoer delt i to og utkjernet
revet skall av 1 lime
2 ss cointreau
aternativ blåbær og drambuie saus
2 1/4 dl mandarinsaus
2 ss sukker
500 g blåbær
2 ss drambuie
tilbehør
pisket kremfløte
revet sjokolade
-
ha rosinene i en bolle
-
hell på mezcal eller tequila
-
og la rosinene svelle ca 1 time
-
forvarm stekeovnen til 180oC
-
og sett inn loffbitene i ca 10 minutter
-
sett til side
-
la ovnen stå på hvis du skal
-
steke puddingene etter den første metoden
-
smelt sjokoladen i en bolle over
-
en småkokende vannkjele
-
og tilsett kaffen
-
slå av varmen
-
men la bollen stå stå over kjelen
-
for å holde sjokoladen varm
-
visp eggene i en bolle sammen
-
med creme fraiche sur fløte
-
sukker kanel og vaniljefrø
-
hell dette oppi sjokoladeblandingen
-
mens du visper kontinuerlig
-
rør inn de bløtlagte rosinene
-
og de ristede loffterningene
-
og la blandingen stå og godgjøre
-
seg i om lag 2 timer (eller natta over)
-
-
smør kaffekoppene eller puddingformene
-
raust med smør
-
fyll i røre til 1/2 cm +fra kanten
-
og dekk til med folie
-
du kan tilberede på to måter
-
på samme måte som creme brule
-
i vannbad i stekeovnen
-
dette er lettest når du lager store mengder
-
eller dampkoker på kokeplata
-
for første metode
-
sett koppene i en langpanne
-
og hell i vann til det når kvartveis
-
opp på koppene sett hele greia
-
i den forvarmede ovnen
-
og la det steke i en time
-
alternativt kan du sette
-
koppene i en dampkoker
-
og la det dampe på kokeplata
-
i ca 40 minutter
-
mens puddingene steker
-
lag sausen kok mandarinjuicen
-
sammen med sukkeret
-
til det reduseres til halv mengde
-
mos mangoen eller blåbærene
-
Siste kommentarer