kylling-med-paprika
16. november 2014
	1 lubben kylling
	2 ss olivenolje
	1 stor smørklatt
	1 stor løk
	skrelt og finhakket
	6 hvitløkfedd
	skrelt og finhakket
	1 ss søtt paprikapulver
	1 ss sterkt paprikapulver
	1 ss røkt paprikapulver
	1 ss mel
	2,5 dl hønsekraft
	1 neve bladspersille
	hakket
	2 røde paprikaer u
	tkjernet og skåret i
	1 cm brede strimler
	4 store modene tomater e
	ller 6 hermetiske
	2,5 rømme eller
	Smetana eller
	creme fraiche
- 
		del kyllingen i posjonsbiter
eller få slakteren til å gjøre det
 - gni kyllingstykkene med salt
 - 
		
brun dem i olje og smør
og sett til side
 - 
		stek løk og hvitløk
i den varme pannen
i ca 5 minutter
 - 
		ha i paprikapulver
og mel og
rør til alt er blandet
 - 
		ikke la det svi seg! 
 - 
		ha i det meste av kraften
og la det småkoke
under omrøring i 5 minutter
for å lage en tykk saus
 - 
		ha deretter i kyllingstykkene 
 - 
		hell resten av kraften
og elventuelt litt kokenede vann
hvis det ser tørt ut
 - 
		bland i halvparten av persillen 
 - 
		og gi det et oppkok 
 - 
		ha i den røde paprikaen
og la det småkoke i 10 minutter
 - 
		ha i tomater
og la det småkoke på
svak varme i om lag 1 time
 - 
		når kyllingen er ferdigkokt
rør i rømme
og resten av persillen
 - 
		smak til med salt og pepper
og server sammen
med sitron og pepperspaetzler 
6-8 posjoner
	Dette er en av våre favorittretter
	tre slags paprikapurver
	gir en søt krydret røykesmak
	og en fryd for både øyet og ganen
			
Siste kommentarer