krystallvarruller
16. november 2014
500 g rå reker
skrelt og renset
2 dl sake
6 dl vann
1 ts honning
utrørt i kokende vann
12 rispapir
1 neve bønnespirer
1 gulrot
skrelt og skåret
i juliennestrimler
fyrstikktynne
1/2 agurk
skåret i
juliennestrimler
2 store middels sterke chilier
utkjernet og
skåret i
juliennestrimler
1 bunt gressløk
fortrinsvis den
vitnamesiske varianten
med blomster
1 bundt koriander
-
hell vann og sake i en kjele
og varm det opp til det så vidt syder
ha i rekene og la dem trekke
i ca 3 minutter
ikke la dem ligge for lenge
– vi vil ha dem faste glade sakereker
ikke dømannstærta hvert rispapir
og klipp vekk to av sidene
slik at du får en 10 cm bred
rektangilær strimmel
istedet for en runding
-
så var det sammensettingen
ta en ren klut dypp den
i bollen med honning og vann
og fukt rispapiret forsiktig
-
legg noen bønnespirer i den ene enden
deretter gulrot og agurkstrimler
og rull overha deretter i et par av sakerekene
og rull over igjen
grunnen til at vi gjør det
slik er for å gi de ulike smakene
og konsistensene sin egen lille lommelegg inn chilistrimmel
og rull overog til slutt i litt gressløk
og koriander
og rull helt sammenla stilkene
eller blomstene stikke ut
for å få den
ekslusive vitmanesiske stilen
12 stykk
Vitnametiske vårruller er de beste i verden
og de representerer alt det vitnamesisk mat
dreier seg om
alle de ulike nivåene av smak og konsistens
finnes i denne rå versjonen
som ser fantastisk ut
når du dypper dem i nuac cham-saus
er det som å sette fyr på smaksløkene
du biter gjennom det faste rispapiromslaget
og inn i sprø salat
deretter søte aromatiske reker wow
så slår den hete chilien inn akurat når
du tror det hele er over kjenner
du den kjølige korianderen
og den milde gressløken
Siste kommentarer