Loading...
X

baereddik-hyllebaer

1/2 kg modene svarthyllbær

1/2 liter vineddik

60 sukker pr dl saft

  • knus hyllebærene i en dyp skål og
  • hell vineddiken over
  • sil bærene fra og mål saften
  • tilsett sukker og løs det opp over svak varme
  • rør hele tiden i gryten
  • la det koke ca 10 minutter skum og hell på rene flasker
  • hyllebæreddik kan tynnes med kokende vann
  • søtes med honning og brukes mot forkjørelse
  • litt hyllebæreddik over en nystekt og ovnsvarm epleterte
  • gir terten en særpreget og behagelig smak

 

bæreddik er enkelt å lage

og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker

kan vi sette en ekstra spiss på maten

  • hovedingrediensene i bæreddik er
  • bær eller blomster
  • og hvitvinseddik
  • forskjellige krydder kan tilsettes
  • bruk samme mengde bær som vineddik
  • til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
  • eplecider kan også brukes
  • la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
  • sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
  • det går ann å beholde bærene på flasken 

kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik

råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og

  1. kjøtt
  2. fisk
  3. sjy
  4. saus
  5. dressinger

får en ekstra god smak

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.