baereddik-hyllebaer
16. november 2014
1/2 kg modene svarthyllbær
1/2 liter vineddik
60 sukker pr dl saft
- knus hyllebærene i en dyp skål og
 - hell vineddiken over
 - sil bærene fra og mål saften
 - tilsett sukker og løs det opp over svak varme
 - rør hele tiden i gryten
 - la det koke ca 10 minutter skum og hell på rene flasker
 - hyllebæreddik kan tynnes med kokende vann
 - søtes med honning og brukes mot forkjørelse
 - litt hyllebæreddik over en nystekt og ovnsvarm epleterte
 - gir terten en særpreget og behagelig smak
 
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
 - bær eller blomster
 - og hvitvinseddik
 - forskjellige krydder kan tilsettes
 - bruk samme mengde bær som vineddik
 - til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
 - eplecider kan også brukes
 - la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
 - sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
 - det går ann å beholde bærene på flasken
 
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
 - fisk
 - sjy
 - saus
 - dressinger
 
får en ekstra god smak
			
Siste kommentarer