baereddik-heggeblomst
16. november 2014
en vidhalset flaske fylles med friske heggeblomster
flaskene fylles opp med hvitvinseddik
denne eddiken er spesielt god til derssing til salat blandet med appelsinjuice
vi kan lage eddik av svarthyllblomster på samme måte
bringebær og krekling er begge hver for seg velegnet til bæreddik og passer godt i viltsaus
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer