irish-stew-bistro-bonanza
16. november 2014
12 store lammekoteletter
i tynne skiver
2 gulerøtter
skrelt og skåret
i terninger
2 pastinakker
skrelt og skåret
i terninger
1 liten kålrot
skrelt og skåret
i terninger
1 kg gode melene poteter
skrelt og skåret
i skiver
2-3 timiankvister
1 rosmarinkvist
2 ss persille
den gamledagse
krusede tøffelus
hakket
1 laurbærblad
1 neve byggryn
5 dl god kraft
5 dl guinness 1 stor smørklatt
-
forvarm stekeovnen til 150oC
-
skjær mesteparten av fettet
fra kjøttet -
stek fettet i en stekepanne
til det smelter - brun kotelettene i stekefettet
-
og sett dem til side
- varm opp olivenolje
- i den samme stekepannen
- og brun gulerøtter pastinakker
- kålrot og løk sett grønsakene
- til side og begyn og
-
blande sammen lapskausen
- smør først en stor ildfast form
- og legg i et lag med poteter
- og deretter et lag grønsaker
- krydre med salt og pepper
- ha i kjøtt og urtene
- deretter salt og pepper
-
ha i byggen
-
deretter et lag poteter
(spar litt til det øverste laget)
etterfulgt av resten av grønnsakene
krydre med salt og pepper
en siste gang legg til slutt
de siste potetskivene
i et fint mønster på toppen -
og fordel smørklatter oppå
- hell i kraft og guinness
- dekk til med lokk eller folie
- og sett formen i ovnen
-
i 2 1/2 time
-
skum av eventuell fett
fra overflaten
med jevne mellomrom slik
kan du la formen stå en halvtime - uten lokk for å brune overflaten
- eller du kan jukse og sette formen
-
under grillen
-
potetene skal være sprø på toppen
men etterhvert som du graver deg
ned mot bunnen skal de bli
nesten sausaktige i konsisensen
Enkelt er flott men her har vi brukt
noen av de beste tipsene
vi fikk på våre reiser rundt om i irlanf
– guinness, bygg og urter
gjør dtte til en rett for spesielle anledninger.
Siste kommentarer