fruktspidd
16. november 2014
Fruktspidd
	et godt utvalg av
	frukt skåret
	i passende biter 
sesamfrø
	muskovsukker
	eller
	flytene honning 
saus
	200 g god mørk sjokolade
	minst 70% kakao 
presset saft av 1 appelsin
2 ss mørk rom
3 dl kremfløte
100 g sukker
- 
		træ frukten på på grillspidene
og dryss over sesamfrø
og muskadosukker
du kan også bruke honnongstek spiddene over bålet
eller grillen
i om lag 3 minutter
til sukkeret har karamelisert seg
og frukten har fått svimerkersmelt sjokoladen
i vannbad i vannbad
visp i kremfløten
og bland i presset appelsinsaft
og rom vær forsiktig
så sausen ikke skiller seg 
6 – 8 posjoner
med sjokolade apelsin og romsaus
	du kan bruke allslags frukt til dette
	– annanas, pærer, dadler, epler, bananer –
	men prøv å bruke frukt som vil karamelisere
			
Siste kommentarer