fruktspidd
16. november 2014
Fruktspidd
et godt utvalg av
frukt skåret
i passende biter
sesamfrø
muskovsukker
eller
flytene honning
saus
200 g god mørk sjokolade
minst 70% kakao
presset saft av 1 appelsin
2 ss mørk rom
3 dl kremfløte
100 g sukker
-
træ frukten på på grillspidene
og dryss over sesamfrø
og muskadosukker
du kan også bruke honnongstek spiddene over bålet
eller grillen
i om lag 3 minutter
til sukkeret har karamelisert seg
og frukten har fått svimerkersmelt sjokoladen
i vannbad i vannbad
visp i kremfløten
og bland i presset appelsinsaft
og rom vær forsiktig
så sausen ikke skiller seg
6 – 8 posjoner
med sjokolade apelsin og romsaus
du kan bruke allslags frukt til dette
– annanas, pærer, dadler, epler, bananer –
men prøv å bruke frukt som vil karamelisere
Siste kommentarer