forspansk-gryte
16. november 2014
1 kg svinebog skåret i biter
1 mellomstor løk skrelt og delt i skiver
1 hel hvitløk med topp og bunn skåret av
5 laurbærblad
salt og
nymalt sort pepper
1 3/4 liter vann eller hønsebuljong
4 chilcostlechillier
4 guajillochilier
500 g plommetomater
4 hvitløksfedd skrelt
2 hele kryddernelliker
4 sorte pepperkorn
250 g tørket gresskarfrø
250 tørket mais
eller 300 g kirter
bløtlagt natta over
solsikkeolje
2 yerba santa-blad
eller 1 ts malte fenikkelfrø
-
ha svinekjøtt løk hel hvitløk
laurbærblad salt og pepper - i en stor kjele
- hell i vannet og
- gi det et oppkok
- dekk til med lokk
- og la det småkoke
- i om lag 1 time
- eller til svinekjøttet
- går i oppløsning
- ta ut og kast hvitløken
- i mellomtiden kan
- du sette i gang med chilien
- først må du forberede deg
- ved å sette på uttreksvifta
- for gassene sonm chilien
- avgir minner nærmermst om sennepsgass
- sett over en kjele med vann ha chilien i
- en comal eller tørr støpejernspanne
- og stek dem på begge sider
- slik at de får svimerker
- ha dem i en skål
6 posjoner
mayarett tradisjonelt ble den lage med kanin ,
kan også velde svinekjøtt eller kylling
du bør bruke tørket mais
men det er typen med store kjerner
som ikke er lett å få tak i her
så bløtlagte kikerter går bra i stedet
server gryta med tortillas grønn ris og hot chilisalsa
dette fester seg på lårene
Siste kommentarer