Loading...
X

kokt sirop

sirop er et fransk ord som betyr egentlig saft

sterk sukret saft kalles gjerne sirup hos oss feks solbærsirup fransk solbærsirup – sirop de cassis – blir laget av solbær sukker og vin

på samme vis lager franskmennene sin sirop av andre bærslag også

til mørke bær brukes rødvin og til lysere bær brukes rosevin eller hvitvin

vinen gir siropen en herlig aroma og fyldighet og alkoholen forsvinner under kokingen

sirop på slåper lages på samme måte som slåpesaft

i stedet for kokende vann helles kokende vin over slåpene

sil og kok opp på nytt 2-3 ganger som for slåpesaft
 

følgende framgangsmåte brukes for andre bærslag 

1 1/2 til 2 liter bær 

75 cl vin

1 liter sukker pr liter saft

  • legg rensede skylte og godt avrendte bær i en bolle eller krukke og
  • mos dem
  • hell i vinen dekk krukken til og la blandingen stå svalt i 4 døgn
  • hell massen i en saftsil og press eller vri for å få ut mest mulig saft
  • mål saften
  • kell saften i en kasserolle tilsett sukkerr og kok opp skumm avkjøl saften
  • når den har satt seg noen døgn
  • fylles den på små flasker og oppbevares kjørlig
  • denne saften er for fin til å drikkes som vanlig saft
  • bruk den gjerne til sorbet i parfait som smakstilsetting i krem drikker

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.