Loading...
X

noen-vin-tips

Vin tips
Noen grunnleggende regler for matchende mat og vin

Hvis det er ett aspekt av vin som mange mennesker ser med samme engstelse som et minefelt, det passer det med mat. Det er et inntrykk av at det er en utrolig komplisert kunst som er best overlatt til vinkelnere i fine restauranter (eller så de vil gjerne ha deg til å tro), men med litt kunnskap om det grunnleggende, kan noen finne en god kombinasjon.

I rettferdighet, har vinkelnere har en ganske vanskelig jobb – det er vel og bra, matchende vin til en rett, men de er ofte bedt om å foreslå en vin for en tabell som kan spise fire svært forskjellige måltider! I alle fall vil selv den mest erfarne ekspert bare sporadisk truffet at Nirvana av perfekt harmonisering, og både vinen og maten må være i akkurat den rette stemningen også!

Egentlig mat og vin matching ikke å være vanskelig, ikke når du holder deg til noen enkle regler, og husk at du ikke alltid vil få det riktig.


Enkle viner for Komplekse Mat & Complex Wines for enkel mat
Ganen er bare i stand til å ta på seg så mange meldinger på samme tid, så la oss ikke forvirre den. Ikke prøv og matche en kompleks rett til en kompleks vin, du er bare å be om trøbbel. La maten taler for seg selv og velge en enkel vin spille til en stor støtte handling. Like hvis du har en spesiell flaske å drikke, opt for enkel mat som vil tillate vinen til å skinne.

Tenk surhet
Viner med høy surhet er ofte avgjørende når det gjelder mat matching, om å skjære gjennom en tung, kremet saus, eller å takle den gjenstridige tomat. Det er også det som holder søte viner frisk, og gjør dem slik en himmelsk partner for ost og foie gras.

Tenk Local
Det kan være litt klisjéaktig, men i Europa, mat og vin har regionale, ikke nasjonale identiteter. Som et resultat, er den beste match for en regional spesialitet ofte regionens vin, for eksempel, er en Valpolicella flott med Bolognese, mens en sørlig italiensk rød som en Primitivo er bedre med spicier mat av Calabria.

Ikke begrens deg selv med gammeldagse fordommer
Rødvin fungerer med fisk-ikke alltid, men ofte spektakulært. Kjøttfulle fisk som laks er flott med en myk rød, og røkt fisk og kjølt Pinot Noir er deilig. Min favoritt mat og vin boken antyder selv Barbaresco med Sea Bass og fennikel (dette er fornuftig faktisk så moden Barbaresco er middels fyldig i beste fall, og har lakris notater som vil utfylle den fennikel vakkert).

Glem den viktigste ingrediensen
Med mindre du spiser bare grillet kjøtt eller fisk, deretter krydder, sauser, tilbehør og andre smakstilsetninger er like viktig som hvilken type kjøtt når det gjelder å velge vin. Du vil velge en helt annen vin for en tomatsaus enn for en hvit vin saus, men begge kan bli servert med kylling, fisk, svin eller kalv! Er det en smaken i maten din som er karakteristisk for en bestemt vin? (For eksempel antyder en buttery, kremet saus umiddelbart en kremet, buttery oaked chardonnay).

Tannin og blod er en kamp laget i himmelen
Hvis du serverer kjøtt sjeldne eller middels sjeldne, sørg for at vinen har god tannin – den kjemiske reaksjonen mellom blod og tannin gir fantastisk uttrykk for begge, mens nøytraliserende tørking effekten av tannin på munnen. Hvis du blir kokt kjøtt, trenger du en mykere vin, som de tanniner vil begynne å tørke ut din gane.

'Dessert Wine "er en misvisende benevnelse
Mange viner som er såkalte egentlig ikke går godt med pudding; 'Søt vin "er et mye bedre navn. Komplekset, botrytised stiler av Sauternes og Tokaji er bedre egnet til ost, og selv slike som Foie Gras snarere enn fruktsalat og klebrig fløtekaramell pudding. Når det er sagt, søte viner er ofte svaret for pudding, men vanligvis sent høstet eller forsterkede viner er det beste alternativet. Sjokolade er et mareritt å matche, men fungerer godt med sterkvin som Rutherglen Muscat og Pedro Ximenez.

Red Wine and Cheese? Glem det!
Ni av ti ganger, du er bedre med en hvit for ost enn en rød. Sauvignon Blancs flott med geiter cheese, Sauternes med blåmuggost og Gewürz er gode på tvers av styrene. For litt intriger, prøv en oaked Sauvignon med Manchego!

Du kan drikke vin med karri!
Men du må kanskje være litt spennende. De gamle favoritter som Merlot, Sauvignon og Chardonnay har en tendens til å virke som om presset fra krydret mat, men off-tørre tyske rieslinger, tørr Pinot Gris og spesielt Gewurztraminer fungerer godt (den "litt krydret en 'virkelig kommer til sin rett med en hot curry , kan du virkelig smake krydder på slutten!) Australian Verdelho virker spesielt tilbøyelig til Thai karriretter. Red er mer komplisert, men du kan dra til krydret sørlige italienske røde og kjølig klima, pepperaktig Shiraz.

Dette er en masse regler å følge, så prøv å holde seg til de tre første til å begynne med, og til slutt, husk det endelige regelen: GO med instinkt. Noen ganger får man bare en følelse om hvilken vin vil fungere godt, og man er som regel rett! 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.