tips-kaker
7. desember 2014
Kaker – når er de ferdig stekt?
Kaker som tas ut av ovnen før de er helt gjennomstekt, har en tendens til å synke sammen på midten. Kaker som stekes for lenge, blir gjerne for harde og tørre i konsistensen. Riktig steketid på kaker er derfor helt avgjørende for å oppnå et godt resultat.
Tips:
En kake som løsner fra kanten, har en pen farge og ser riktig hevet ut, og som har stått i ovnen i den tiden som står anvist i oppskriften, er som regel ferdigstekt. Det beste er likevel alltid å foreta "kakepinnetesten": Kjøp deg en kakenål (men til nød kan du også bruke en strikkepinne eller trepinne) og stikk inn i midten på kaken når steketiden begynner å nærme seg slutten, eller når du synes at kaken ser ferdigstekt ut. Dersom kakepinnen kommer tørr ut igjen, uten at deig henger igjen, er kaken ferdig stekt. Henger det fortsatt litt deig igjen, må kaken stekes lenger. Det kan være lurt å dekke over kaken med et stykke matpapir, dersom du synes at kaken blir for mørk på overflaten.
Kaker som hever seg for mye på midten
Kaker som synker sammen på midten
Siste kommentarer