baereddik-hyllebaer
16. november 2014
1/2 kg modene svarthyllbær
1/2 liter vineddik
60 sukker pr dl saft
- knus hyllebærene i en dyp skål og
- hell vineddiken over
- sil bærene fra og mål saften
- tilsett sukker og løs det opp over svak varme
- rør hele tiden i gryten
- la det koke ca 10 minutter skum og hell på rene flasker
- hyllebæreddik kan tynnes med kokende vann
- søtes med honning og brukes mot forkjørelse
- litt hyllebæreddik over en nystekt og ovnsvarm epleterte
- gir terten en særpreget og behagelig smak
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer