saus-av-einerbaer-og-baereddik
16. november 2014
en håndfull einerbær
noen laurbærblad
knust pepper
eventuelt salt og sukker
2 ss bæreddik
1/2 l buljong
hvit saus av smør mel og fløte
- kok alle ingrediensene i buljongen under lokk i 15-20 minutter
- sil fra og visp inn den hvite sausen
- kok raskt opp
bæreddik er enkelt å lage
og med et skjønsomt utvalg av slike slike eddiker
kan vi sette en ekstra spiss på maten
- hovedingrediensene i bæreddik er
- bær eller blomster
- og hvitvinseddik
- forskjellige krydder kan tilsettes
- bruk samme mengde bær som vineddik
- til 3 dl bær brukes 3 dl hvitvinseddik
- eplecider kan også brukes
- la flasken stå ca en måned i et lyst og solrikt vindu
- sil bærene fra og og oppbevar eddiken kjørlig på tett flaske
- det går ann å beholde bærene på flasken
kjøtt blir mørt og velsmakende i marinader av bæreddik
råvarenes nyanser fremheves av bæreddiken og
- kjøtt
- fisk
- sjy
- saus
- dressinger
får en ekstra god smak
Siste kommentarer