laks-pa-fatet
16. november 2014
1 laksefilet på 1 kg med skinn
60 g mykt smør
6 ss hakkede urter
persille
kørvel
basilikum og
gressløk
2 ss fransk dijon sennep
revet skal av 1/2 sitron
1 dl brødrasp salt og pepper
-
legg laksefileten med skinsiden ned
på et smurt brett eller på bakepapir
-
husk at det skal være
enkelt å legge fileten
over på et fat eller brett
etter stekingenkrydre med salt og pepper
rør urtene sammen med
smør sennep sitronskall
og brødrasp
-
smør urtesmøret
over hele laksefileten
-
stek i ovnen ca 15 minutter
på ca 200oC
-
serveres med en god grønn salat
og bakte småpoteter
4 posjoner/45 minutter/lett å lage
Laks er en takknemelig og forbrukervennelig råvare
fersk villaks går det ann å få tak i den korte
sesongen fra juli til september
den har gjerne en grovere struktur i fiskekjøttet
en oppdretslaksen som er tilgjengelig hele året
oppdretslaks holder svært god kvalitet
den har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer
samt vitamin A og D vi snakker om sun mat!
Salma laks er selve Rolls Roycen
den er behandlet spesielt
og har ingen brutt kjølekjede
på kjøkkenet handler det om å
ikke overkoke eller oversteke
da blir selv den gladeste laks
tørr og kjedelig
laks kan også med hell serveres råmarinert
kan brukes på buffet eller som kveldskos
tør riseling passer til den fete lakse
eller eplemost med aromaeple
Siste kommentarer