tortillas-home
16. november 2014
Tortilla
250 g potet
25 g smult
250 g maismel
ca. 250 g hvetemel
1 ½ ts salt
½ ts gurkemeie
1 dl vann
- Tortilla
-
I Mexico trykker de alltid ut tortillaene i en tortillapresse,
men det er det de færreste av oss som har her i Norge.
Det er dessuten vanskelig å få tak i det maismelet
som de bruker i sine maistortillaer.
Maismelet du får kjøpt her,
har som oftest ikke de samme bindingsegenskapene
som det mexikanske.
Derfor blander jeg mais- og hvetemel.
Jeg bruker dessuten litt kokt potet,
for at deigen skal bli lettere å kjevle ut. -
Skrell potetene, del dem i mindre biter
og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av vannet og mos dem med en potetmoser. -
Smelt smulten og bland den sammen med potetmosen,
maismelet, mesteparten av hvetemelet,
samt salt, gurkemeie og vann. - Kna det godt sammen.
- Tilsett eventuelt mer hvetemel for at deigen
- skal bli fast og fin.
- Får du ikke tak i maismel,
- kan du også lage lefsene av bare hvetemel.
-
Dryss et godt lag med hvetemel på benken,
ta av en deigklump på størrelse med
en golfball og kjevle den ut så tynt du greier.
Løft på lefsen innimellom for å forsikre
deg om at den ikke sitter fast.
Ha eventuelt på mer mel.
Børst av mesteparten
av melet før du steker lefsen. -
Har du en takke,
bruker du den,
men det går helt fint
å steke tortillalefsene
i en tørr teflonpanne.
Bruk medium varme.
Stek den på den ene siden
til den blir brunflekkete,
ca. 1 minutt.
Snu lefsen og stek
den 20–30 sekunder
på den andre siden.
Legg den over på
et fat og legg et klede over. -
Lefsene holder seg myke i 1–2 dager.
De kan også fryses ned
bildet kommer av pannen nå kjøpt inn
Siste kommentarer