pommmes-frites-home-made
16. november 2014
1 kg matpoteter
1 liter solsikkeolje
passelig med salt
- skrell potetene
- del dem i like tykke staver
- skyll stavene i kaldt vann
- i 2 minutter
- tørk av vannet slik
- at stavene er tørre
- før de kokes i oljen
-
KOKE MØRT
kok stavene møre i ca 10 minutter -
ikke røre i oljen da knekker
stavene løft dem ut og avkjøl -
GI FARGE
skru opp temperaturen i oljen til e 180oC grader
slipp potetene oppi frityren
og la dem få en gylden og sprø skorpe -
løft dem ut og legg dem i en bolle med tørkepapir oppi
da vil overflødig fett trekke inn i papiret
og pommes fritsen vil holde seg sprø lengere - dryss over salt.
Pommes frites kan lages lubben og chunky
eller tynn og sprø
den hjemmelagde pommes frites
skal være sprø og luftig
ikke hard og svidd
da kan en følge disse reglene
-
Bruk en stor potet med bra balanse
mellom tørrstoff og stivelse
samba innovator arielle
ikke mandelpotet asterix melene poteter
eller importertrte bakepoteter - ha nogenlunde samme tykkelse på alle stavene
-
kok potetene på lav varme 110oC gradere i olje
til de blir møre før de friteres
på så høy varme at
de får fargen og den sprø skorpen -
bruk en olje som tåler høy varme
solsikke peanøt soya eller ren raps - Husk brannteppe
-
det finnes små hjemmefrityren som fungerer utmerket
husk å sjekke reingjøring før du velger -
eller du kan bruke en valig kjele
å fritere i gjerne en av jern -
uansett sett kjelen/frityren
under kjøkkenviften da slipper du
og legge deg i "gatekjøkkenmiljø" senere på kvelden
Siste kommentarer