tomatketsup
16. november 2014
1 kg plommetomater
100 g tomatpurre
2 stengler stangselleri ca 100 g 1
chilli hvis den er mild
eller 1/2 hvis den er sterk
50 g fersk ingefær
3 feed hvitløk
2 gule løk
0,5 dl olje
200 brunt sukker
1 dl hvitvinsedikk
eller rødvinsedikk
1/2 ts malt koriander
1 klype malt kannel
1 ss havsalt
1 ts grovmalt sort pepper
-
kertsuppen kan lages
grov fin sterk søt
kryddret eller nøytral
alt etter din egen smak -
start med å skolde tomatene
skoldingen gjøres ved
å lage et lite snitt i skinnet
på tomatene for så å dyppe
dem i 15-20 sekunder
i kokende vann
før de skylles i iskaldt vann - hakk dem deretter opp grovt
-
skrell og skiv opp
løk hvitkøk stangselleri
og ingefær fres dette i oljen
i ca 2-3 minutter -
ha i sukker salt koriander
kanel og eddik -
kok dette sammen
i 2 minutter - før tomatpurren og tomatene
- puttes oppi kjelen
- kok på moderat /lav varme
-
i ca 30 minutter
ca 40% av væsken skal
fordampes vekk -
miks massen i en blender
eller med en stavmikser - og gi den et oppkok til
- hell deretter kertsuppen
- over på små glass med tette lokk
- og sett glassene kaldt
Siste kommentarer