tips-sjokolade
7. desember 2014
Sjokolade – lage pynt
Sjokoladepynt er en suveren måte å benytte rester av smeltet sjokolade på.
Tips:
Sjokoladedekor:
Ha matpapir eller bakepapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir. Klipp et lite hull i enden på kremmerhuset og sprøyt sjokoladen i ønsket mønster på bakepapiret. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Sjokoladeblader:
Ta noen stive blader og pensle på sjokoladen. Sett bladene i kjøleskapet. Når sjokoladen har stivnet kan du forsiktig dra bladene av sjokoladen.
Sjokoladeplater:
Smør den smeltede sjokoladen jevnt utover på papiret i et tynt lag. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet litt, men ikke helt. Skjær sjokoladen opp i firkanter. Sett sjokoladen i kjøleskapet til den har stivnet helt. Brekk så firkantene fra hverandre.
Sjokoladeruller:
Smør den smeltede sjokoladen jevnt utover på matpapir eller en fjøl i et tykt lag. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er nesten helt hard, men ikke helt. Lag ruller enten med en ostehøvel eller med en skarp kniv.
Siste kommentarer