Loading...
X

pirog-blabaer

en god bærpai server med krem is eller vaniljesaus til

vekker alltid begeistring

til Deig:

4 dl hvetemel

1 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver

3 ss sukker

1 egg

100 g smør eller margarin
 

Til Fyll:

ca 2 dl blåbær

2 ss sukker

2 ss kokosmasse

1 vispet egg til pensling

perlesukker

mandelspon
 

 

Steketemperatur : 200oC

plassering i ovnen:  

Tid forsteking :

Tid hovedsteking : 

Tid hvile :

trenger følgene utsyr i tillegg:

  • bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle
  • smuldre smøret til en grynet masse
  • ha i vann og latt sammenpisket egg og
  • elt fort  sammen
  • pakk deigen i folie og la den ligge kalt i en time
  • sett ovnen i 200oC
  • kjevle deigen ut og skjær ut 10 cm store firkanter med en bakespore
  • bland blåbær sukker og kokos og legg litt fyll på hver firkant
  • pensle rundt kanten med vispet egg
  • brett dobbelt skrå og trykk sammen rundt kanten med en gaffel
  • legg pirogene på en smurt plate
  • pensle med egg og dryss på perlesukker og eventuelt mandelspon
  • sett pirogene på bakepapir med god avstand
  • stek pirogene ca 20 minutter eller til de har pen lys brun farge 

 

 

  •  servers varm eller kald da gjerne som turmat
  • pakk den inn i plast 

Tips:

  • variasjonsmulighetene er mange når det gjelder piroger
  • vi har mange ville bærslag som egner seg til piroger
  • deigen til piroger kan varieres
  • noen ganger har vi fisk eller kjøtt i pirogen andre ganger ikke
  • godt blir det på alle måter
  •  
  •   

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.