likorer-slape-2
10. desember 2014
750 g frostbitne slåper
75 cl eau-de-vie
4 dl sukker
- ta av 20 bær og knus de slik kjærnene går i stykker
- prikk resten av bærene med bærene med en gaffel
- legg bærene i et norgesglass
- hell på sprit
- og 3 dl av sukkeret
- la glasset stå en måned i væelsestemperatur
- rist glasset av og til
- sil bærene fra slå resten av sukkeret
- over bærene og la det stå 1-2 uker
- sil og bland med resten av likøren
TilberedingsTid : KokeTid :
mengde:
Posjoner:
ville bær er velegnet til likør
hjemmelaget likør behøver ikke å bli like søte som de ferdigkjøpte gjerne er
likøren bør lagres noen måneder etter at sukkeret er tilsatt
under lagringen skjer en langsom kjemisk forandring av fruktsyrene som resulterer i en fyldigere smak
Likør kan lages på tre måter
1 Med kokt sukkerlake:
Det vanligste er å la bærene trekke i sprit noen uker
deretter siles bærene fra
til hver liter avrendt sprit tar man 4-6 dl sukker og 2 dl vann
kok sukker og vann noen minutter
avkjøl laken og bland den med spriten
sukkerlake gjør likøren fyldigere enn om vi bare tilsetter sukker
lagre likøren i minst et par måneder
2 Med sukker
Til den avrendte spriten tilsettes bare sukker
likøren blir litt sterkere på denne måten enn om vi tilsetter sukkerlake
tilsett 3-5 dl sukker pr liter avrendt sprit
risat til sukkeret harhar løst seg opp
lagre likøren
3 blanding av bær sukker og sprit
Begynn å beregne hvor mye sukker som vil gå med (se punkt 2)
bland bær og sukker i et norgesglass
og slå på sprit
la det stå minst et par uker opptil et par måneder
sil den ferdige likøren likøren
fyll den på flasker og lagre den ytteligere
Bedre saus
Siste kommentarer