Loading...
X

likorer-slape-1

hvis vi lager slåpelikør på vanlig måte

vil det være mye sprit igjen i bærene

etter silingen

i denne oppskriften blir  sukkeret

tilsatt de frasilte bærene og ikke den avrendte spriten

da får vi et osmotisk fenomen

de før så trinne og væskefylte bærene skrumper inn etter en tid og siden kan sprit-sukkeroppløsningen siles fra og blandes med den første avrente spriten

på den måten taper man ikke de dyrebare dråpene som ellers ville bli i bærene.

  • legg 3/4 kg fostbitene slåper i et norgesglass
  • hell på sprit til bærene er dekket
  • la glasset stå minst en måned
  • helst to før spriten siles fra
  • sil spriten fra bærene og gjem dem på flaske
  • hell bærene tilbake i norgesglasset og slå over 4 dl sukker
  • rist ofte til sukkeret er helt oppløst
  • la glasset stå til bærene bærene har skrumpet inn
  • sil fra spritsukkeroppløsningen og
  • bland den med den første avrendte spriten
  • hell likøren på flaske og sett den kjørlig til lagring

 

TilberedingsTid :  KokeTid :

mengde:

Posjoner:

 ville bær er velegnet til likør

hjemmelaget likør behøver ikke å bli like søte som de ferdigkjøpte gjerne er

likøren bør lagres noen måneder etter at sukkeret er tilsatt

under lagringen skjer en langsom kjemisk forandring av fruktsyrene som resulterer i en fyldigere smak

Likør kan lages på tre måter

1 Med kokt sukkerlake:

Det vanligste er å la bærene trekke i sprit noen uker

deretter siles bærene fra

til hver liter avrendt sprit tar man 4-6 dl sukker og 2 dl vann

kok sukker og vann noen minutter

avkjøl laken og bland den med spriten

sukkerlake gjør likøren fyldigere enn om vi bare tilsetter sukker

lagre likøren i minst et par måneder

 

2 Med sukker

Til den avrendte spriten tilsettes bare sukker

likøren blir litt sterkere på denne måten enn om vi tilsetter sukkerlake

tilsett 3-5 dl sukker pr liter avrendt sprit

risat til sukkeret harhar løst seg opp

lagre likøren

 

3 blanding av bær sukker og sprit

Begynn å beregne hvor mye sukker som vil gå med (se punkt 2)

bland bær og sukker i et norgesglass

og slå på sprit

la det stå minst et par uker opptil et par måneder

sil den ferdige likøren likøren

fyll den på flasker og lagre den ytteligere 

Bedre saus

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.