baeris-markjordbaer
4. desember 2014
Ingredienser
- 1-2 ss konjakk tilsett eller rom som fremhever jordbærsmaken bedre
- 3 stk eggeplommer
- 3 ss melis
- 2-3 dl bær lettsukkrede ferske eller dypfryste
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- pisk eggeplommer og melis lett og luftig
- rør inn ønsker bærtilsetting
- pisk fløten og bland den i eggedosisen
- sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer
- rør i kremen av og til
- slik at fyllet holder seg jevnt fordelt
- fyll iskremen i form mens den er myk
- og dunk formen mot kjøkkenbenken
- for at isen skal bli tettpakket
- frys isen i minst 5-6 timer
- hvelv isen før servering
- dypp formen et øyeblikk i varmt vann
- hvis isen ikke slipper formen
- pynt med bær
- i stedet for bær kan isen
- smakstilsettes med sirop
- vi kan også bruke hele egg
- ikke bare plommene i
- eggedosisen til vanlig iskrem
- med hele egg er det nok med
- to egg i denne porsjonen
- Iskrem kan varieres i det uendelige
Recipe Notes
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
cheeky
Del denne oppskriften
Siste kommentarer