pai
4. desember 2014
Instructions
- Steketemperatur : 225oC
- plassering i ovnen:
- Tid forsteking :
- Tid hovedsteking :
- Tid hvile :
- trenger følgene utsyr i tillegg:
- Aluminiumsfolie
- bland sammen mel sukker vaniljesukker
- smuldre inn smøret eller margarin
- tilsett sammenvispet egg og elt deigen raskt sammen
- paideig bør bearbeides minst mulig for ikke bli seig
- blir deigen seig vil den krympe under steikingen
- pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time
- smør paideigen trykk deigen ut i formen
- pass på at bunn og sider får et jevnt lag med deig
- prikk paien i bunn med en gaffel
- stek paiskallet midt ovnen 15-20 minutter av steketiden
- fargen skal være lyse gulbrun
- kantene kan dekkes med aluminiumsfolie de første 10 minuttene av steketiden
- de har ellers lett for å bli mer stekt enn bunnen
- la paiskallet bli kaldt i formen
- dryss sukker over bærene og la dem stå og trekke i 15-20 minutter
- fyll bærene i paiskallet
- utfør hvordan gelantin og visp den i eplemosten
- øs geleen over bjørnebærene når den begyner å bli tyktflytende
- geleen gir bærene et blankt og fint preg server paien lunken med krem eller vaniljesaus til
- Tips:
- variasjonsmulighetene er mange når det gjelder pai
- vi har mange ville bærslag som egner seg til pai
- deigen til paideig kan varieres
- noen ganger har vi lokk eller gitter over paien andre ganger ikke
- den enkleste form for pai er bær i bunnen av en form med smuldredeig over
- godt blir det på alle måter
- For å få paien til og trekke seg riktig så lager en hull i bunnen med en gaffel endel steder og så forsteker paien medet bakepapir som holder Linser eller andre ønskede ellementer på plass som holder vekten riktig under stekingen
- for å riktig utseende på toppen skjær først av kanten rundt når forstekingen er ferdig
- for å få riktig steking sett paien inn i ovnen på ferdig oppvarmet plate
Del denne oppskriften
Siste kommentarer