Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
6. desember 2014
        Ingredienser    
                - 1 stk lammeside med rygg uten ben
 - 1 1/2 ss sennep
 - 1/2 stk løk
 - 1/2 bunt persille
 - 1/2 ts salt
 - 1/4 ts pepper
 - 50 g smør eller margarin til bruning
 - saus
 - 4 dl vann eller kraft
 - 1/2 stk løk
 - 1/2 bunt persille
 - 1 ts sennep
 - 3 ss maisennajevner eller
 - 2 ts maisennamel
 - 1/2 ts salt
 - 1/4 ts pepper
 - 1 ss eddik
 - 2 ts sukker
 
        
    Porsjoner: posjoner
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                - Tilberedning
 - Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett.
 - Brett ut lammesiden med kjøttet opp.
 - Smør sennepen utover.
 - Bland sammen salt, pepper, persille
 - og finhakket løk og fordel over kjøttet.
 - Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
 - Brun rullen i en jerngryte.
 - Dekk med kraft/vann.
 - Sett inn et steketermometer.
 - Kok opp og
 - la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 70 C.
 - Legg bena i en gryte og dekk med vann.
 - Kok opp og skum godt.
 - La trekke ca. 1 time.
 - Sil kraften.
 - Kok opp 4 dl til sausen.
 - Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
 - Tilsett finhakket løk, persille og sennep.
 - Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
 - Server med kokte poteter, gulrot og aspargesbønner.
 
        Recipe Notes    
                Porsjoner 4
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer